Salon za masažu Hela
MENU
O nama
Kontakt
Kiropraktika
Osteopatija
Masaža
Limfna drenaža
Akupunktura
Fitoterapija - ljekovito bilje
Ljekoviti biljni preparati
Biljna kozmetika
Depresija
Zanimljivosti
 RSS - Favorites

Telefon za informacije: 051/691-023 Mobitel: 091/511-44-58


Masaža, limfna drenaža, akupunktura, kiropraktika, osteopatija, fitoterapija, biljni preparati, biljna kozmetika.
Osteopatija"Išijas" (lumboishialgija) terapija
"Išijas" (lumboishialgija), što je to? koja je terapija? Kako se liječi? Malo tko nije osjetio tijekom svog života žestoku, sijevajuću bol u križima prilikom nekog pokreta ili dizanja tereta. "Išijas" (lumboishialgija) karakterizira jaka bol u križima sjevajuća, koja se može , ali i ne mora, širiti u jednu ili obje noge, najčešće stražnkom stranom bedra, a može ići i niz potkoljenicu do malog prsta ili palca. Bol može biti i tupa, kao i stezajuća.

AkupunkturaKako smršaviti? Akupunkturom!
Tko ne želi savršenu figuru? Kako smršaviti brzo, pritom se ne mučiti i ne odricati suviše? Odgovor i riješenje daje akupunktura! Osim estetskog nezadovoljstva, a samim time i psihičkog, debljina je štetna za zdravlje. Razne dijete za brzo skidanje suviška kilograma iscrpljuju organizam. Od njih se često odustaje, ili pak dolazi, nakon sprovedene dijete do yo-yo učinka, tj. ,kilogrami se vračaju. Akupunkturom ćete izbijeći sve te neugodnosti, lako steći zdrave navike hranjenja.

Masaža"Masaža Rijeka"
"Masaža Rijeka" je "masaža Rijeke" energije. Skračeno je zovemo "masaža Rijeka", u čast našeg grada. To je "energetska masaža". Dovodi cijelo tijelo u energetski sklad. Slična je tui na masaži, no i uvelike se razlikuje od nje. U našem Salonu za masažu Hela provode je Goran Lesac, doktor medicine, osteopata i akupunkturolog i doktorica Helica Zidovnik Lesac. "Masaža Rijeka", rijeka energije, slikovito rečeno, uzburkale virove energije, brzace, ili pak ustajale vode, dovodi u mirni tok, sklad.

MasažaMasaža leđa i vrata
Masaža vrata se vrlo rijetko, gotovo nikada ne izvodi bez basaže leđa. Zašto? Odgovor je jasn: mišići vrata hvataju se za leđne strukture, a vratna kralježnica je neodvojivi dio cjelokupne kralježnice. Ne može se uspostaviti skladna mišićno-koštana funkcija vrata bez djelovanja na leđa, tj., masaže leđa. Masaža vrata i masaža leđa opušta mišiće istih, po potrebi tretiraju se miogeloze, a ako dijagnoza zahtijeva, a osoba želi, vrši se i tretman osteopatije. Tada terapija masaže vrata i masaže leđa pokazuje svoju punu efikasnost.

MasažaMasaža leđa
Masaža leđa je jedna od najizvođenijih terapeutskih masaža. Spada u parcijalne masaže. Može biti površinska, dubinska, aroma masaža ili pak kombinacija više vrsta masaža prema procijeni potreba . Masaža leđa opušta napetu leđnu muskulaturu koja nastaje usljed stresa, ali i dugotrajnog ili nepravilnog sjedenja, krive posture i sl. Nužno je napomenuti da je prije same masaže leđa prvi i osnovni korak pravilna dijagnostika boli ili napetosti u leđima. Osim "ukočenosti uslijed stresa", bol u leđima može biti uzrokovana znatno ozbiljnijim problemima.

MasažaParcijalna masaža
Parcijalna masaža je svaka "medicinska masaža" koja ne obuhvaća cijelo tijelo, već jedan njegov dio. Tako može biti parcijalna "medicinska masaža" leđa, gdje se masiraju samo leđa, parcijalna "medicinska masaža" ruku, parcijalna "medicinska masaža" nogu, parcijalna " medicinska masaža" leđa s masažom vrata i slično. Parcijalna masaža može biti dubinska, površna. Pri parcijalnoj "medicinskoj masaži" mogu se upotrebljavati eterična ulja. Tada je to aroma parcijalna masaža ili aromaterapeutska parcijalna masaža. Parcijalna masaža se koristi ako pacijent, klijent ima tegobe određenog dijela tijela.

MasažaAroma masaža (aromaterapeutska
Aroma masaža, aromaterapeutska ili aromaterapijska masaža je masaža koja se provodi tako da se u bazno ulje (jojobino, bademovao ili neko drugo) stavi određeni broj kapi pravog eteričnoga ulja. Napominjem pravog, jer se danas na tržištu zna naći raznih sintetskih , mirisnih ulja, koja nemaju nikakav terapeutski učinak, već mogu čak štetno djelovati na kožu, na koju se nanose tijekom masaže. Pri aromaterapijskoj masaži djeluje se dvojako. Djeluje sama masaža, a uz masažu terapeutski djeluje i eterično ulje.

KontaktKontakt (!)
Radimo po principu dogovora o terminu. Za tretman je potrebno predhodno dogovoriti termin. Za detaljnije informacije o kontaktu, kliknite Kontakt (!) Fiksni: 051/691-023 Mobitel: 091/511-44-58 Mobitel: 091/596-68- goran.lesac@ri.t-com.hr

MasažaDubinska masaža ili duboka masaža tkiva
Kao što i samo ime kaže, kod dubinske masaže ili kako je neki još nazivaju duboke masaže, liječnik, terapeut radi s dubljim strukturama tkiva. Nije orjentiran samo na površinu kože, potkožje i površne mišiće, več i na mišiće koji se nalaze ispod površnih mišića, na ligamente, tetive, zglobne ovojnice. Često je udružena i s osteopatijom i tada pokazuje naročito dobre i brze rezultate u uklanjanju boli, boljoj pokretljivosti zglobova, olakšanom kretanju, boljoj posturi (stavu tijela). Kombinacijom dubinske masaže i osteopatije postižu se iznimni pozitivni rezultati.

MasažaŠvedska masaža
Švedska masaža temelji se na zapadnim konceptima anatomije i fiziologije, za razliku od energetskog rada koji je češći u azijskom stilu masaže. I švedska masaža i fizikalna terapija su pioniri švedskog fiziologa, Per Henrik Ling (1776-1839), na Sveučilištu u Stockholmu.Švedska masaža je temelj za druge vrste zapadne masaže, uključujući i sportsku masažu, dubinsku, dubokotkivnu i aromaterapijsku masažu. Švedska masaža je jedna od osnova svih zapadnjačkih terapeutskih masaža.

>>   1 2 3 4 5 > 

Design & Hosting: Poslovni forum  


Akupunkturom, kiropraktikom, biljnim preparatima riješite svoje probleme! Najniže cijene u Rijeci i okolici!